top of page

RIDDERKERK - Lapré (of de Lapré band zoals de meesten zeggen) is in 1997 opgericht na een eenmalig optreden ter gelegenheid van pa en ma Lapré’s 40 jarige huwelijks-feest. Samen muziek maken deden zij al langer, maar in deze bezetting smaakte het naar meer. De broers Marcel (bas) en Hans (gitaar/zang) Lapré en de broers Deef (leadzang) en Ray (drums/zang) zijn de grondleggers en nog steeds actieve leden van de band.

Diverse muzikanten zijn de revue gepasseerd; Jeroen Heeselaars (sax), Marco Bergsma (gitaar), Michel Sahetapy (gitaar/zang) en nog vele andere gelegenheidsmuzikanten hebben in de loop der jaren hun muzikale steentje bijgedragen. In 2015 heeft toetsenist Ko van Doorn de band versterkt. Met zijn muzikale inzet en warme stem is de sound van Lapré op een volgend level beland.  Vriend van de familie Angelo Franzen (gitaar/zang) heeft ook al eerder deel uitgemaakt van de band en is weer terug op het oude nest, inmiddels als vaste back up voor de nieuwste aanwinst Mister Mark. Een talentvolle jonge gitarist die zich onder de vleugels van Hans ontpopt tot een “groovy” gitarist die zich naadloos aanpast.

De band is door de wol geverfd en heeft op de gekste plaatsen opgetreden met als hoogtepunten de tripjes naar Oostenrijk en het optreden in de poptempel van weleer “Nighttown”.

Lapré staat garant voor een avondje lekker dansen en genieten van ouderwetse funk en rocknummers van de jaren ’70 tot heden. Alles natuurlijk overgoten met een dikke “Lapré Saus”.

Wil je een gezellige avond voor jong en oud, dan ben je bij Lapré aan het goede adres!

bottom of page